Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Χτενίζουν όλο το λεκανοπέδιο για τους αδίστακτες δραπέτες των Τρικάλων - Άνοιξαν πυρ στη Μάντρα - Ήθελαν να σκοτώσουν τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ

Η ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε στην περιοχή της Μάντρας Αττικής. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προσπάθησαν να κάνουν ελέγχο στο λευκό αυτοκίνητο μάρκας Citroen. Υπάρχουν υποψίες ότι οι τρεις δράστες μέσα στο αυτοκίνητο είναι οι δραπέτες των Τρικάλων. Οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών με καλάσνικοφ τουλάχιστον 10 φορές.

Σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών με τους επικίνδυνους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων και αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, σημειώθηκε το βράδυ στη Μάνδρα Αττικής.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής είναι κάτι παραπάνω από βέβαιοι πως πρόκειται για τους δολοφόνους της 25χρονης Κατερίνας, που συνεχίζουν να κινούνται σε «γνώριμες» περιοχές.

Στις 20:10, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην οδό Ομήρου στη συγκεκριμένη περιοχή ένα λευκό αυτοκίνητο, μάρκας Σιτροέν Ξαρά, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα. Λίγο αργότερα διαπίστωσαν ότι είχε πινακίδα κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσε σε άλλου τύπου όχημα και επιχείρησαν να το ελέγξουν.

Όταν οι επιβάτες του ύποπτου αυτοκινήτου αντελήφθησαν τους αστυνομικούς να τους ακολουθούν, ο συνεπιβάτης άνοιξε πυρ εναντίον τους με πολεμικό καλάσνικοφ. Πυροβόλησαν τουλάχιστον 10 φορές εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί, ωστόσο οι ύποπτοι, κατάφεραν να διαφύγουν. Η συγκεκριμένη οδός είναι περιφερειακός δρόμος της Μάνδρας Αττικής που βγαίνει στον κεντρικό Ελευσίνας-Αθηνών.

Εικάζουν επίσης, ότι η πινακίδα ήταν πλαστή, αφού δεν είχε την σχετική σφραγίδα ΚΤΕΟ, ενώ δεν είχε δηλωθεί απώλειά της. Μετά την ένοπλη συμπλοκή ακολούθησε έντονη αστυνομική κινητοποίηση για τον εντοπισμό των δραστών, ακόμη και με αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, έως αργά το βράδυ.

πηγή: newsit.gr