Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Θήβα: Συνάντηση Δημάρχου, Αντιπεριφερειάρχη, Βουλευτών και φορέων με τον Υπουργό Υγείας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζο συναντηθήκαν τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, οι Βουλευτές του Νομού Γιάννης Καράμπερλας, Ευάγγελος Μπασιάκος και Γιάννης Σταθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και ιατρός Ευάγγελος Ζωγράφος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών Φιλιώ Πρωτόπαπα και ο Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας και Αναπληρωτής Υποδιοικητής Γ.Ν. Θήβας Ιωάννης Κίνιας.

Η συνάντηση με τον Υπουργό πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης της ομόφωνης απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων (αρ.απ. 100/2013) λίγες μέρες νωρίτερα όπου, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε αντιπροσωπεία του Δήμου και των Φορέων της πόλης με επικεφαλής τον Δήμαρχο να επισκεφθεί και να ενημερώσει για  το θέμα του Νοσοκομείου τον αρμόδιο Υπουργό.

Ο Υπουργός Υγείας, που ήταν ενήμερος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο κυρίως λόγω έλλειψης επιστημονικού-νοσηλευτικού-εργαστηριακού και διοικητικού προσωπικού, από τις επιστολές του Δημάρχου Θηβαίων, τους Βουλευτές και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου με τον οποίο είχαν πραγματοποιηθεί συναντήσεις στο παρελθόν για το θέμα, δεσμεύτηκε για προσλήψεις επικουρικών ιατρών, ενώ για το θέμα του αναπληρωτή διοικητή ενημέρωσε ότι έχει προκηρυχθεί η θέση και αναμένονται τα αποτελέσματα. 
Ο Δήμος Θηβαίων, οι φορείς και όλοι οι πολίτες περιμένουν ο Υπουργός να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις του, διαφορετικά σε περίπτωση που αυτές αθετηθούν είμαστε όλοι αποφασισμένοι για περαιτέρω κινητοποιήσεις.