Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΠΑΤΕΡΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΕΝΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥ! ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ



Διαμαρτυρία στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Το αίτημα της κινητοποιήσης είναι να δοθεί λύση σε σοβαρό πρόβλημα ενός συμπολίτη.

Στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών από το χώρο της υγείας, έφτασαν στο σημείο να έχουν κόψει φάρμακα και παροχές φαρμακευτικών υλικών από ένα παιδί που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Αυτό που θεωρείται αυτονόητο, δηλαδή να παρέχεις σε ένα παιδί που είναι καθηλωμένο στο κρεβάτι για χρόνια τα απαραίτητα για να ζήσει, να έχουν κόψει ακόμα και το ειδικό σωληνάκι που διοχετεύεται η τροφή με την οποία παρέχεται μέσω γαστροστομίας!

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο πατέρας του να αδυνατεί να καταβάλει το κόστος που απαιτείται μετά τις συνεχιζόμενες περικοπές σε παροχές υλικών και φαρμάκων, ενώ τίθεται σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και η ζωή του παιδιού. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πατέρας του παιδιού ζήτησε ένεση για να κάνει ευθανασία στο παιδί του, αφού ούτως ή άλλως το οδηγούν στο θάνατο.

Tελικά χάρη στην παρέμβαση του ΠΑΜΕ το θέμα λύθηκε. Ο Περιφερειάρχης μίλησε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και ο τοπικός Διευθυντής του ΙΚΑ προχώρησε τις διαδικασίες επίλυσης του ζητήματος.

dete.gr