Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Με επιτυχία η εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’sdoitGreece!


Τις παραλίες Λιβαδόστρα και Σαράντι, το γήπεδο Καπαρελλίου, το αλσύλλιο Πευκάκια στα Βάγια, το θέατρο και μέρος του δάσους Μοσχοποδίου καθάρισαν την Κυριακή 14 Απριλίου εθελοντές πολίτες κάθε ηλικίας, στέλνοντας μήνυμα για την προστασία του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος!


Ο Δήμος Θηβαίων συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού “Let’sdoitGreece” διοργανώνοντας εθελοντικούς καθαρισμούς σε όλες τις δημοτικές του ενότητες, με τη συμμετοχή σχολείων, συλλόγων και φορέων της περιοχής. Ο Δήμος από την πλευρά του ήταν παρών με υλικά και μέσα σε όλους τους παραπάνω χώρους με την πολύτιμη συνδρομή της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Χορηγών.

Αναλυτικότερα, στην Δ.Ε. Θήβας πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και πέριξ αυτού καθώς επίσης και σε διάφορα σημεία του δάσους Μοσχοποδίου, όπου είχε εντοπιστεί πρόβλημα συσσώρευσης απορριμμάτων.

Στη δράση συμμετείχαν:
Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από τα Δημοτικά Σχολεία Θήβας 2ο, 4ο και 5ο, από τον Παιδικό Σταθμό «Τομ και Τζέρι», τα Γυμνάσια Θήβας 3ο και 5ο, το Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο Θήβας και το 1ο ΕΠΑΛ Θήβας.
Μέλη συλλόγων-φορέων : Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ», Λέσχη LIONSΘήβας, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Θηβαίων, Φίλαθλος Επιμορφωτικός Όμιλος Θήβας (ΦΕΟΘ), Σύλλογος Δρομέων Υγείας και Μαραθωνοδρόμων Θήβας (ΣΔΥΜΘ), Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και ΟΝΝΕΔ Θήβας (Οργάνωση Νέων της Ν.Δ.)
Το Δασαρχείο Θηβών

Στη Δ.Ε. Βαγίων πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στο αλσύλλιο Πευκάκια με τησυμμετοχή του μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων Βαγίων 1ουκαι 2ου και του Γυμνασίου Βαγίων.

Στη Δ.Ε. Πλαταιών πραγματοποιήθηκαν εθελοντικοί καθαρισμοί:
Στο Γήπεδο Καπαρελλίου με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Καπαρελλίου και μελών της ΜΚΟ ΓΑΡΓΑΦΙΑ.
Στην Παραλία Λιβαδόστρας με τη συμμετοχή των μελών του Ναυτικού Ομίλου Λιβαδόστρας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεύκτρων και κατοίκων της Τ.Κ. Λεύκτρων και του οικισμού της Λιβαδόστρας.

Στη Δ.Ε. Θίσβης πραγματοποιήθηκεεθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Σαράντι με τησυμμετοχή μαθητών και γονέων του Δημοτικού Σχολείου Χωστίων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στόχος της συμμετοχής μας στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’sdoitGreece, όπου διοργανώσαμε καθαρισμούς σε όλες τις Δημοτικές μας Ενότητες, είναι να ευαισθητοποιήσουμε όλο και περισσότερους πολίτες σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Καθαριότητα σημαίνει Πολιτισμός και οφείλουμε όλοι να προσέχουμε το αστικό και φυσικό μας περιβάλλον.

Ευχαριστούμεπάρα πολύ όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν και όλους όσους προσέφεραν τα υλικά μέσα για να γίνει αυτή η δράση».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Σε γάντια μιας χρήσης και μάσκες όλα τα μέλη του «ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ»
Σε εμφιαλωμένα νερά, σακούλες απορριμμάτων και γάντια μιας χρήσης τα σούπερ μάρκετ: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, MYMARKETκαι ΣΤΑΜΑΤΗΣ και την εταιρεία εξοπλισμού και τροφοδοσίας χώρων μαζικής εστίασης «ΛΟΥΚΟΣ».