Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

"Νέα Λιβαδειά - Νέοι Ορίζοντες" -Tαφόπλακα στην ανάπτυξη της Λιβαδειάς το σχέδιο "Αθηνά"


Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας και την αποδέσμευσή μας από το Δήμαρχο όσον αφορά στο θέμα των παραιτήσεων μας και με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση του Δήμου για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, απευθύνουμε έκκληση προς τον Δήμαρχο να παραμείνει στη θέση του και όλοι μαζί να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό της πόλης.
Ο αγώνας για την ανατροπή του κυβερνητικού σχεδιασμού σχετικά με το πανεπιστημιακό τμήμα της Λιβαδειάς, αποτέλεσε μείζονα διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής θεωρώντας ότι η κατάργησή του υποβαθμίζει την πόλη και βάζει ταφόπλακα στην ανάπτυξή της. Σύσσωμη η δημοτική αρχή με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας έδωσαν τον αγώνα τους για να παραμείνει η πανεπιστημιακή σχολή στη Λιβαδειά. Ένας αγώνας που όπως αποδείχθηκε τελικά ήταν άνισος αφού είχαμε να αντιπαλέψουμε ρουσφετολογικές μεθοδεύσεις, μικροπολιτικά συμφέροντα και την αδιαφορία των κυβερνητικών βουλευτών του νομού μας, που δυστυχώς θεωρούν την απώλεια του τμήματος ως θλιβερή μεν, αλλά ότι είναι μια «παράπλευρη απώλεια» στην εν γένει αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Δηλώνουμε παρόντες στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου και να συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας για την προάσπιση των συμφερόντων της πόλης, όπως η λαϊκή εντολή μας έχει αναθέσει.
Καλούμε το Δήμαρχο να συνεχίσει να διεκδικεί δυναμικά ότι είναι αναγκαίο για το καλό της Λιβαδειάς με τον ίδιο ανιδιοτελή τρόπο και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις όπως το έχει πράξει μέχρι σήμερα.
Η πόλη μας έχει ανάγκη ενός ενιαίου μετώπου, δημοτική αρχή και τοπική κοινωνία να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μπορέσουμε να αντισταθούμε σε πιθανές αδιάλλακτες μελλοντικές κυβερνητικές πολιτικές που θα υπονομεύσουν το μέλλον της πόλης.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΝΕΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»